Sitenizin Google Tarafından Ceza Alıp Almadığını Öğrenme - Manuel İşlem - FABilgi

Sitenizin Google Tarafından Ceza Alıp Almadığını Öğrenme - Manuel İşlem

Sitenizin Google Tarafından Ceza Alıp Almadığını Öğrenme

Biliyorsunuz google sitenizi bir çok topluluk kuralına göre inceliyor gerek manuel gerekse botlar aracılığıyla hergün uygunluk kriterlerinden geçiyorsunuz.

Bazen beklediğimiz gibi gitmediğinde aklımıza takılan soru acaba google beni sildi mi yada google tarafından ceza mı aldım gibi soruların içerisine girebiliyoruz.

Aslında google tarafından manuel işlem yapıldığında yani bir siteye bir ceza verilip arama sonuçlarından o siteyi çıkardığında bunu mail olarak bildiriyor site sahibine fakat bunu sizinde " Google Search Console " üzerinden takip edebileceğiniz bir alan bulunuyor.

Bu sayede hangi sebeple yada hangi politika ihlali nedeniyle bir yasaklanma söz konusu olduğunu yada olmadığını görebiliyorsunuz.

Google tarafından uygulanan manuel işlem cezaları basit sebeplerle yapılmaz ve ardındaki sebepleri iyi irdeleyip yeniden inceleme istediğinde bulunabiilirsiniz.

Eğer ceza alıp almadığınızı görmek istiyorsanız;

Google Search Console girin, Sol menude güvenlik ve manuel işlemler kısmının altındaki "Manuel İşlemler" kısmına tıklayın burada normal şartlar altında " Hiçbir sorun algılanmadı " yazıyor.

Bu şekilde bir manuel işlem cezanız olup olmadığına bakabilirsiniz. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar