Alışveriş E-Ticaret Siteleri için Yeni Google Adwords Taktikleri Nasıl Olmalı? - FABilgi

Alışveriş E-Ticaret Siteleri için Yeni Google Adwords Taktikleri Nasıl Olmalı?

AlışveriŞ E-Ticaret Siteleri için Yeni Google Adwords Taktikleri Nasıl Olmalı?

Google Alışveriş Reklamlarını Durdurdu E-Ticaret İçin Yeni Aksiyonlar Neler?


Google, alışveriş reklamlarını 10.8.2020 tarihi itibariyle Türkiye'de durduruyor ve reklamcılıkta farklı bir noktaya geçiş yapıyoruz.

Peki bu kalan süre içinde hala almadıysak hangi aksiyonları almalıyız?


Akıllı alışveriş reklamları, hem dinamik yeniden pazarlama hem dinamik potansiyel müşteri ve Youtube'da alışveriş reklamı olarak görünmeye devam edecek. Tahmini olarak akıllı alışveriş kampanyalarınızın bütçelerinin ortalama %50'si arama ağına gittiği için bütçeyi düşürmeyi düşünebilirsiniz.

Akıllı alışveriş kampanyası kullanmıyorsanız, manuel bir şekilde dinamik yeniden pazarlama kampanyası kurmalısınız. İnternet sitenizi ziyaret etmiş, ürün incelemiş, sepetine eklemiş ve satın almamış kullanıcıları hedefleyerek satışa döndürebilirsiniz. Bu kampanyadan internet sitenizden hemen çıkmış kullanıcıları ve belirli bir dönemde en fazla 1 kez ziyaret edenleri hariç tutmak kampanya performansını artıracaktır.

Ürün sayfalarını hedefleyen dinamik arama ağı kampanyaları yayına alabilir, bir ürün araması gerçekleştiğinde Google'da ilk sıralarda yer alabilirsiniz. Kampanyaları şimdiden yayına alıp negatif anahtar kelime optimizasyonu yapmaya başlamakta fayda görüyorum.

Arama ağı reklamlarına olan yatırımlar artacağı için, marka kelimenize reklam veren rakip ve firmaların sayısı doğal olarak artacaktır. Kendi markanıza yönelik arama ağı reklamlarını açıp yayına almaya hazır tutmakta fayda var.
Ayrıca marka + kategori ve marka + jenerik olarak adlandırdığımız, markanızla beraber bir ürün veya hizmet araması yapıldığında buna yönelik anahtar kelimeleri içeren kampanyanın da hazırlanmasını tavsiye ediyorum. Örneğin amazon kulaklık, trendyol elbise, ebebek bebek alışverişi gibi.

Alışveriş reklamlarına giden bütçeyi arama ağı kampanyalarında kullanmalısınız. Sattığınız ürün ve internet sitenizin navigasyonundaki kategoriler arandığında potansiyel müşterilerinizin karşısında olmalısınız.

Google 540, Facebook son 180 güne kadar sitemizi ve uygulamamızı ziyaret etmiş kişilere yeniden pazarlama yapabiliyor. Eğer listeleriniz hazırsa eskiden sizi ziyaret etmiş kitleye yeni ürünlerinizi göstermek için harika bir fırsat olabilir.

Değerlendirme:


Alışveriş reklamları aynı reklam alanında onlarca reklam verenin aynı anda görünmesini ve bir reklam verenin birden fazla ürünüyle görüntülenebilmesini sağladığından tıklama başı maliyetleri arama ağı kampanyalarına göre düşük oluyordu.

Artık alışveriş reklamları olmayacağından tüm reklam verenler Google arama sonuç sayfasında ilk 4 sırada yer almak için yarışacaklar ve doğal olarak tıklama başı maliyetler tahminimce en az %30 yükselecektir. Tabii Google buraya bir dokunuş yapar mı bunu bilemeyiz.

TBM'yi düşürmek için alaka düzeyi puanı, açılış sayfası deneyimi ve anahtar kelime kalite puanını yüksek tutmaya odaklanmalısınız.

Alışveriş reklamları internet sitesi satışlarının büyük bir bölümünü oluşturduğundan dolayı Pazartesi gününden itibaren birçok reklamverenin satışlarında düşüşler yaşanabilir, arama ağı kampanyaları aynı performansı vermeyebilir. Doğal olarak bu dönemde kampanya planlayarak Google'a vermediğiniz bütçeyi müşterilerinize verebilir ve satışları artırabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar